Så här kommer:
Lax med grönsaksfräs
Mumsigt värre!

4 portioner
2 dl grovt riven morot
2 dl finstrimlad/riven fänkål alt. palsernacka (jag använde palsternacka)
2 dl grovt riven rotselleri
2 dl finstrimlad purjolök
1+1 msk rapsolja
2 dl matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche (det står lätt i receptet jag använde vanlig)
salt
peppar
4 laxfiléer/-kotletter (à ca 125 g)
Till servering: Ris och sallad
1. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull.
2. Häll i vin och smula i buljong. Låt koka in med grönsakerna. Rör i creme fraiche och sjud ett par minuter. Salta och peppra.
3. Stek laxen i olja 2-3 min/sida. Salta och peppra. Servera med grönsaksfräs, ris och sallad.
Dottern och jag njöt som bara den och denna rätt kommer nu att ingå bland våra favoriter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar